Pr. Ciprian Popica
Pr. Ciprian Popica s-a născut în comuna Barcani, jud. Covasna, aflată lângă orașul Întorsura Buzăului, la data de 4 martie 1969. Provine dintr-o familie modestă dar cu oameni muncitori și mai are trei frați. Încă din copilarie și-a manifestat dorința de a deveni preot și prin mila lui Dumnezeu și datorită caracterului său de om hotărât a muncit până a reușit acest lucru. Astfel, anul 1994 este anul în care își ia licența în Teologie Pastorală la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.
Activitatea de păstor spiritual o începuse încă de pe băncile facultății în anul 1991, când după căsătoria cu Maria Lupșa din 24 august 1991 este hirotonit diacon pe 15 septembrie de către I.P.S. Antonie Plămădeală, Mitropolitul Ardealului. Apoi pe 6 octombrie I.P.S. Antonie îl hitononește preot, iar P.S. Serafim Făgărășanu îl instaleaza preot în parohia Păpăuți, jud. Covasna, la data de 14 octombrie, de Sfânta Parascheva. Pe 3 noiembrie 1991 este hirotesit și duhovnic și își începe activitatea pe deplin.
Între anii 1992-1995, pe lângă preoție, desfășoară și activitatea de profesor de religie la Școala Generală din Întorsura Buzăului. După obținerea licenței în Teologie în 1994 este transferat și numit preot în parohia de la Întorsura Buzăului, aproape de meleagurile natale, de către P.S. Ioan Selejan, Episcopul Covasnei și Harghitei.
Primul eveniment de mare importanță al activității sale de la Întorsura Buzăului se petrece în 1995, pe 9 octombrie, când P.S. Ioan Episcopul Covasnei și Harghitei pune piatra de temelie la construcția noii biserici „Sf. Treime”. Această construcție marchează ca o coloană întreaga carieră de până acum a părintelui Ciprian, și datorită amplorii proiectului încă nu s-a finalizat.
Pe lângă aceste activități, în anul 1996 pr. Ciprian Popica urmează cursurile de definitivat la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București, și în 2001 cursuri de promovare la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu.
În tot acest timp, pe lângă intensa și bogata activitate pastorală, pr. Ciprian și-a întemeiat și și-a format și o frumoasă familie, mărturie stând cei opt copii. Soția sa, Maria Popica este profesoară de religie la Școala Generală din Întorsura Buzăului și președinta Asociației „Reuniunea Femeilor Ortodoxe”, înființată pe lângă parohia ortodoxă.
Pr. Mihai M. Apafi
Pr. Mihai M. Apafi s-a născut pe 6 iunie 1972 în comuna Laslea, județul Sibiu, fiind fiul vrednicului de pomenire preotul Mihai D. Apafi și al preotesei Maria Apafi. În anul 1973 tatăl său a fost transferat în Parohia Ortodoxă Lădăuți, comuna Barcani județul Covasna, sat în care a copilărit și a urmat cursurile școlii generale. Copil fiind, împreună cu mama și sora sa, a fost alături de tatăl său în construirea bisericii din sat, având experiența nefericită de a cunoaște persecuțiile regimul comunist asupra părintelui Mihai D. Apafi, care a avut îndrăzneala de a ignora autoritățile statului și a construi o biserică în timp ce altele erau demolate. Urmează cursurile Liceului Industrial din Întorsura-Buzăului absolvind în 1990 iar în perioada 1992-1993 își satisface stagiul militar la Constanța. Din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Î.P.S. Ioan, episcopul Covasnei și Harghitei, se înscrie la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București, absolvind-o în anul 1998. Activitatea pastoral-misionară a început-o înainte de absolvirea facultății când, după căsătoria cu Iuliana-Maria Tohănean, a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Ortodoxe Lădăuți cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil pe data de 8 noiembrie 1996 de către Î.P.S. Ioan, episcopul Covasnei și Harghitei. În felul acesta, continuă lucrarea tatălui său care din motive medicale este nevoit să se pensioneze. Cursurile de Îndrumare Pastorală și Misionară în vederea obținerii Definitivatului și Gradului II le urmează la Facultatea de Teologie Andrei Șaguna din Sibiu în 2002 și respectiv 2004. Diploma de Master a obținut-o în urma susținerii examenului de disertație la Universitatea din Pitești, Facultatea de Teologie Ortodoxă în sesiunea iunie 2008. Pentru zelul pastoral și munca pentru binele obștesc spre fericirea și mântuirea credincioșilor în anul 2010 a fost ridicat la rangul de Iconom de către Î.P.S. Ioan, iar la 23 august 2015 P.S. Andrei îl învrednicește a purta rangul de Iconom Stavrofor. Timp de 21 de ani a păstorit credincioșii ce i-au fost încredințați în Parohia Lădăuți, iar de la 1 mai 2017 este transferat la Parohia Întorsura Buzăului alături de P.C. Părinte Ciprian Popica.
Pr. Traian Mitrofan
Între anii 2002 și 2017 alături de Pr. Ciprian Popica a slujit credincioșilor din parohia Întorsura Buzăului și Pr. Traian Mitrofan. La începutul anului 2017 Pr. Traian Mitrofan a trecut la cele veșnice mai înainte de vreme regretat fiind de toți credincioșii din parohie.
Pr. Traian Mitrofan s-a născut chiar în orașul Întorsura Buzăului la data de 13 decembrie 1967, fiind tot un fiu al acestor meleaguri.
Și-a început deasemenea activitatea pastoral-misionară de timpuriu, încă de pe băncile facultății, fiind profesor de religie la Școala cu Clasele I-VIII „Nicolae Russu” din Sita Buzăului între 1997-1998. În anul 1998 devine proaspăt licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, secția Pastorală, din cadrul Universității din București.
Între 1999 și 2000 este profesor de religie la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului, iar pe data de 2 mai 2000 a fost hirotonit diacon de către P.S. Ioan Selejan, Episcopul Covasnei și Harghitei, slujind alături de pr. Ciprian Popica la parohia din Întorsura Buzăului. În același timp își continuă și activitatea de profesor de religie între 2001 și 2002 la Școala cu Clasele I-VIII „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului.
Pe 3 februarie 2002 P.S. Ioan Selejan al Covasnei și Harghitei îl hirotonește preot și îl instalează ca preot doi la parohia din Întorsura Buzăului, după care la 18 martie 2002 este hirotesit duhovnic.
Pr. Traian are și el o familie frumoasă, fiind căsătorit încă din 1997 cu Laura Mitrofan, învățătoare la Școala Bobocea din Sita Buzăului, și au împreună un copil. La începutul anului 2017, Pr. Traian Mitrofan trece la cele veșnice răpus de o boală nemiloasă. Dumnezeu să te primească în Împărăția Sa Părinte!